Tippek trükkök, hogy szép maradjon a kezed

Hogyan válassz ledes UV lámpát?

2019.02.28 08:59

A nálunk kapható uv lámpák döntő többsége szalonban és otthoni környezetben is használhatóak, kombinált UV fényt bocsátanak ki, így alkalmas műköröm, gél lakk, zselé, akril és porcelán szárítására is.

Mi jelent, hogy egy lámpa kombinált?

Sok félreértés van ezzel kapcsolatban. A korábbi, még fénycsöves lámpák esetében, gyakran a "kombinált" azt jelenti, hogy leddel és fénycsővel is működnek a lámpák. A legújabb gerenerációs uv led lámpák esetében már nincsen szükség fénycsőre, hiszen a "kombinált" azt jelenti, hogy mindkét szükséges fényhosszt kibocsátja a led, így az összes UV-re kötő anyagot megköti. A led-es lámpák hatalmas előnye a fénycsövesekkel szemben az, hogy jóval kisebb fogyasztás mellett is folyamatosan hozzák az adott teljesítményt, a ledek éllettartama  akár 50 000 óra is lehet.

Ez a gyarkorlatban azt jelenti, hogy folyamatos használat esetén is 5-10 évig üzemképesek, a ledek cserére nem szorulnak.

Akkor mégis mi a különbség a kombinált ledes UV lámpák között?
A méret, a kialakítás és a teljesítmény és az extrák:)

 • Méret:
  A lámpák egykezes és kétkezes méretben is elérhetőek. Az egykezes lámpák jellemzően 20-24 cm átmérőjűek, a kétkezesek pedig 30 cm-sek.
  Az egykezes lámpák esetén a 20 és 24 cm között is hatalmas a különbség, a 24 cm sokkal tágasabb,
  így akár két kisebb kézzel együtt is használható.

példa: https://www.nailgel.hu/48-W-Kombinalt-nagy-belteru-szenzoros-professzionalis
https://www.nailgel.hu/spd/SUN72c/72-W-Kombinalt-ketkezes-szenzoros-professzionalis

 • Kialakítás:
  A lámpák alagút vagy félgömb kialakításúak. Az alagút típusú kifejezetten alkalmas lábköröm szárításra is, a félgömb mérsékelten.
  A kitágításban különbség, hogy vannak tükrös aljú, kivehető tálcás modellek, ezek még jobban használhatóak szalon környezetben.

péda: https://www.nailgel.hu/36-W-Kombinalt-szenzoros-UV-lampa

 • Teljesítmény:
  Talán a teljesítmény a legfontosabb szempont lámpa választásnál. Minél nagyobb teljesítményű a lámpa, annál gyorsabbak a száradási/kötési idők.
  Ha folyamatosan, szalonban használja érdemes legalább 24W-osat, de inkább 48 W-osat választania, otthoni/hobbi használathoz elég a kisebb teljesítményű.
  Gél lakk kötési idők:
  6/9 W : 2 perc
  24 W : 1 perc
  48 W :30 ms
  72 W: 10 ms

 

 • Extrák:
 • A legmodernebb újgenerációs "okos" Uv lámpák rendelkeznek két fontos paraméterrel: Szenzorral, ami akkor kapcsolja be a lámpát, amikor a kezet aláhelyezik, illetve a kímélő kötési móddal, amely a főleg a műkörmök köttetésénél lehet kellemetlen forró hatású.