Tippek trükkök, hogy szép maradjon a kezed

A nálunk kapható uv lámpák döntő többsége szalonban és otthoni környezetben is használhatóak, kombinált UV fényt bocsátanak ki, így alkalmas műköröm, gél lakk, zselé, akril és porcelán szárítására is.

Mi jelent, hogy egy lámpa kombinált?

Sok félreértés van ezzel kapcsolatban. A korábbi, még fénycsöves lámpák esetében, gyakran a "kombinált" azt jelenti, hogy leddel és fénycsővel is működnek a lámpák. A legújabb gerenerációs uv led lámpák esetében már nincsen szükség fénycsőre, hiszen a "kombinált" azt jelenti, hogy mindkét szükséges fényhosszt kibocsátja a led, így az összes UV-re kötő anyagot megköti. A led-es lámpák hatalmas előnye a fénycsövesekkel szemben az, hogy jóval kisebb fogyasztás mellett is folyamatosan hozzák az adott teljesítményt, a ledek éllettartama  akár 50 000 óra is lehet.

Ez a gyarkorlatban azt jelenti, hogy folyamatos használat esetén is 5-10 évig üzemképesek, a ledek cserére nem szorulnak.

stock-image-49823937-xl-2015_1000.jpg

 

A géllakk eszméletlen tartós és gyönyörű marad akár hetekig is, ha jól sikerül  az előkészítés és a lakkozás. Viszont a legtöbben azért tartanak tőle, mert a közhiedelem szerint nehéz az eltávolítása. Pedig ez egyáltalán nem így van, csak a kulcsszó a türelem.

Az utóbbi néhány évben a géllakok hatalmas népszerűségre tettek szert, ami nem is véletlen, hiszen a hagyományos lakkozáshoz képest sokkal szebb és tartósabb a végeredmény, ami ráadásul otthon is elkészíthető. Ugyan sokan tartanak az előkészítés, az uv lámpázás, és az eltávolítás nehézségeitől, de ezek sokszor jóval egyszerűbbek, mint gondolnánk.

a0da6ed838869663a2c6f5a81d53676a.jpg

stock-image-37372865-xl-2015_1000.jpg

1. Festés előtt egy nappal alaposan olajozd, vagy krémezd be kezedet, különösen a körömágyakat. Minél hidratáltabb a köröm és a bőr felület, annál tartósabb marad a lakk.

2. Használj jó minőségű alapozó lakkot a jó tapadás miatt.

3. Válassz minél rövidebb, enyhén kerekített köröm-fazont. Az ilyen típusú formán marad a legtartósabb a lakk.

4. Tartsd minél szárazabban a kezeidet. Sajnos az órákig tartó pancsolás a tengerben nem kedvez nekik.

5. Használj kézkrémet, vagy kézápoló olajokat.A hidratáltság a festés után is elengedhetetlen.

6. És a legfontosabb: Ne piszkáld, kapargáld, csiszatold. Ez pici sérülés, és könnyen leválik az egész.