Nailgel tippek és tanácsok

Interjú Ruska Ibolya Kittivel a körmös szakma egyik fiatal, tehetséges képviselőjével

2023.06.05 19:04
Interjú Ruska Ibolya Kittivel a körmös szakma egyik fiatal, tehetséges képviselőjével

Interjúsorozat a körömépítők, a körömdizájnerek világából. Folytatjuk interjúsorozatunkat, amelynek célja, hogy bemutassuk a szakma neves hazai képviselőit, beszéljünk a fontosabb témákról, jövőbeli céljainkról. 

Ruska Ibolya Kittit szeretnénk Nektek bemutatni, akit kitartásáról, a körmözéshez fűződő szeretetéről kérdeztem. Nála a vendégek mindig jó kezekben érezhetik magukat, mindig gyönyörű körmökkel is távoznak a szalonból. 

 

Flóra: Mióta dolgozol körmösként? 

R.I: 2022 szeptember óta vagyok szalon körmös.

 

F: Milyen oklevelekkel, elismerésekkel rendelkezel? Van esetleg mottód, amit szeretnél velünk megosztani?

R.I: Jó pár oklevéllel rendelkezem, van, amit online nyertem és volt, amit a helyszínen. Volt, ahol első helyezett is lettem, de amikre igazán büszke vagyok, az a 2019-ben májusában Szolnokon megrendezett Tisza virág körmös verseny 3 helyezése, melyet Pink White kategóriában értem el. Majd 2019-ben novemberében Hungária Open Cup versenyen 3D Tipbox kategóriában harmadik helyezett lettem, és szintén harmadik lettem a tartós körömlakk kategóriában. Igazán nagy öröm volt ez nekem hisz 2019-ben végeztem el a szakmát, és sok versenyző közt mérethettem meg magam. Az én kis mottóm: Ne várj a pillanatra, hanem csináld meg te magad! Ha leesik, vedd fel, ha elhibázod, kezdd újra, és meglásd, sikerülni fog!

 

F: Mi vagy ki motivált, hogy ezt a szakmát válaszd? 

R.I: Mindig is tetszett ez a szakma, sokat jártam műkörmöshöz és nagy szemmel figyeltem mindig, amiket készített. Akkor a szívem megdobbant és belül éreztem, hogy szeretném, hogy mindez az életem része legyen. Ez a szakma az, amin keresztül meg tudom mutatni a bennem rejlő művészi énemet. Nagyon sok képzésen vettem részt, mindig arra törekedtem, hogy fejlődjek! Aki motivált, az a nagynéném, aki sajnos már az angyalok között van, és oda fentről figyeli végig az utamat. Ő vitt el 2016-ban Budapesten egy 4 napos okleveles alap képzésre. De akkor még nem dolgoztam csak a barátnőimen és a családtagjaimon gyakoroltam. Majd 2019-ben végeztem el a szakmát, akkor töltötte be kisfiam az első életévét. Ekkor úgy döntöttem, hogy ha középsős ovis lesz akkor nyitom meg a szalonom, így is lett: 2022-ben jött el az én időm, és végre élesben minden nap azt csinálhatom, amit szeretek. 

 

F: Milyen szolgáltatásokkal várod vendégeid? 

R.I: Műköröm építéssel, töltéssel, porcelánnal és akrillal, valamint zselés körmökkel. Erősített gél lakkal és japán manikűrrel is természetesen. 2022-ben végeztem el a szemöldök formázó képzést is, amivel szintén várom a szépülni vágyó kedves vendégeim!

 

F: Mely technikát részesíted előnyben? 

R.I: Hozzám az extrémebb technikák állnak közelebb, szeretem saját határaim feszegetni. Akár műköröm építésben vagy műköröm anyagokkal készült 3D elemeken. 

 

F: Miért szeretsz a Nailgel termékeivel dolgozni?

R.I: Első, amit mondanék, hogy 2019 -ben ismertem meg a Nailgel termékeit, valamint Flórát a Nailgel megálmodóját! Szinte a kezdetektől ismerem a Nailgel termékeit, volt, amit tesztelésre kaptam. Amikor elkezdtem vele alkotni akkor éreztem, hogy imádni fogom az anyagait. A márka gél lakkjai, base-i mindent felül múlnak, sűrű állaggal rendelkeznek, jól pigmentáltak, 1 rétegben is szépen fednek! Szinte csak a Nailgel termékeit használom azóta is. Imádom!

 

F: Melyik a kedvenc Nailgel terméked? 

R.I: Kedvencem a Rose Flake Base, a Smart Base. Minden túlzás nélkül mondom, hogy az összes Nailgel gél lakk kollekcióval meg vagyok elégedve! 

 

F: Melyik körömdíszítő elemet szereted a legjobban? 

R.I: Gyurmazselé, 3D porcelán virágok, matricák, füstfóliák.

 

F: Milyen tanácsot adnál a mostani kezdő műkörmösöknek? 

R.I: Magamból ki indulva: Soha ne adjátok fel, egyszer minden álom valóra válik, ahogy az enyém is valóra vált! Mindegy, hogy milyen közegből jössz. Tegyél azért, hogy jobb legyen, és akkor jobb lesz! Nem könnyű, mert nagyon rögös az út, és nem mindenki kedves, és nem mindenki fog szeretni, de menjél, és ne állj meg, ne nézz vissza! Előre! Hozd ki magadból a maximumot! Tégy meg minden tőled telhetőt, és ha optimista maradsz, eljuthatsz a napos oldalra!

 

F: Végezetül szeretném megkérdezni, hogy vendégeid hol találnak meg Téged:

R.I: Szalonom neve: Kitty Nails & Brows styling

Címem pedig: 2712 Nyársapát, József Attila út 16

 

Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál rám. További sok sikert!

Flóra