Nailgel tippek és tanácsok

Nézz be a kulisszák mögé!

2023.06.07 16:25
Nézz be a kulisszák mögé!

Biztosan Téged is érdekel, hogy hogyan is zajlik a Nailgelnél a termékfejlesztés folyamata. Ezt szeretnénk most kicsit közelebbről bemutatni Nektek. Ennek céljából Nagy Zsófia szakoktatóval, a Nailgel márka szakértőjével beszélgettünk.

Sokan azt gondolják, hogy szépségipari termékeket nagyon egyszerű gyártani, csak összekeverjük a hozzávalókat, teszteljük, és már készen is van. Ez nem így van. Minden műköröm alapanyag kifejlesztésére kellő időt szánunk és csapatban dolgozunk. Amikor megszületik az ötlet akkor még nagyon sok munkafolyamatot kell elvégeznünk ahhoz, hogy be tudjuk mutatni a Nailgel legújabb termékét. Minden egyes alkalommal, olyan folyamaton megyünk végig, amelyben az egyes összetevők úgy hangolódnak egymáshoz, mint egy műalkotásban, hogy a végén Te megalkothasd vendégednek a tökéletes körmöt. Ami nem csak gyönyörű, de tartós is. 

 

Mikor az alapanyag elkészült, teszteltük, és mindenki megvolt az eredménnyel elégedve, még koránt sincs vége a termékfejlesztés folyamatának. Hiszen el kell döntenünk, hogy  melyik csomagolás illik a termékhez a legjobban. De mit sem ér egy tökéletes műköröm építő, díszítő alapanyag, ha a receptúrához szükséges alapanyagok az általunk elvárt magas minőségben és megfelelő mennyiségben nem minden esetben beszerezhetők. Ezért a beszerzési osztály is komoyl részt vállal abból, hogy Nektek a választékunk minden tagja szinte mindig a rendelkezésetekre álljon.  

 

Természetesen nagyon komolyan ügyelünk az allergén anyagokra is. A problémás anyagok, mint például a parabének, szulfátok, pálmaolajat tartalmazó alapanyagok elkerülése jelentősen hozzájárul a termékek biztonságához. Az innovatív műköröm alapanyagok megvalósításában több éves tapasztalatunkra, tudásunkra építünk, amely megnyitja számotokra, körmösöknek az utat a siker felé.

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot még közelebb hozzuk, megkérdeztük Nagy Zsófit, aki mind a fejlesztésben, tesztelésben komoly szerepet vállal, és nagy támogatást jelent tudása a márka a számára, hogy a Nailgelnél hogyan is zajlik a termékfejlesztés: 

 

Flóra: Sok embert foglalkoztat a kérdés, hogy a kínálat bővítésekor ki az aki egy-egy új termék ötletével előáll, valamint ha a fejlesztéssel elkészültetek a műköröm alapanyag milyen módon kapja meg a végleges színét és textúráját, nem beszélve a csomagolásról.


Nagy Zsófi: Sokan azt gondolják, hogy mi ezeket az anyagokat készen „vesszük”, maximum átcsomagoljuk. Első kézből mondhatom, hogy ez nem is lehetne távolabb az igazságtól. A szakértői munkánk egyik fontos feladata, hogy jelezzük, ha valamilyen termék, vagy alapanyag hiányzik a kínálatból. Hiába tűnik úgy, hogy a Nailgelnel minden kapható, ami rendszerint így is van, de haladni kell a divattal, a trenddel, a színekkel. Sőt mi sok esetben alakítani is szeretnénk azt, nem csak követni.



F: Melyik volt az az alapanyag, amit Te szerettél volna látni a kínálatban, és hogy történt a fejlesztése?


N.ZS: Nagyon sok alapanyag, termék kötődik hozzám, több gél lakk kollekció pl. az Inspirit is, amire nagyon büszke vagyok. De talán a legnehezebb "szülésünk" a tökéletes cover színű base kifejlesztése volt. Szinte a Nailgel szakértői időszakom legelejétől kerestem a tökéletes base alapot, ráadásul tényleg hatalmas a Nailgel base választéka, de igazán szép hidegebb tónusú cover base nem volt közöttük. Szerintem azért is nehéz a tökéletes szín kiválasztása, mert minden körmösnek más és más szín a tökéletes körömágy szín. Én személy szerint a közép tónusú szépen fedő picit lilásabb árnyalatot kedvelem. A fejlesztés során tudtuk, hogy a korábban kifejlesztett Smart Base családba szeretnénk beilleszteni ezt az árnyalatot, a fejlesztő csapatnak pontosan megadva a paramétereket. A Nailgel csapatával folyamatosan teszteltük a különböző mintákat és egy egyéves hosszú fejlesztési folyamat végén készült el végre a vágyott szín, úgyhogy rövidesen Smart Base 7-esként elérhető is lesz az áruházban. Ez a szín azért is lesz a kedvencem, mert nagyon szépen fed és természetes színe van, picit áttetszőbb gél lakkok alá is tökéletes választá lesz. Higgyétek el, megéri majd kipróbálni! 



F: Mely termékek fejlesztése van jelenleg folyamatban, mit várható még a Nailgeltől az elkövetkező hetekben, hónapokban?


N.ZS: Sajnos minden titkot nem árulhatok el, annyi biztos, hogy a márka folyamatosan fejleszti a legújabb, innovatív körömépítő, díszítő alapanyagait. De annyit talán elárulhatok, hogy a Smart base családban még további színek fejlesztése biztosan várható, hiszen egy cover, nem cover. De most folyamatban van egy olyan reflektív gél lakk család fejlesztése is, amelyhez egészen kevés fény is elég lesz a csillogáshoz, illetve a HEMA free termékcsaládunk fejlesztése is folyamatban van, ami már lassan a végéhez közeledik.