Nailgel tippek és tanácsok

Interjú Pesti Erikával a körmös szakma egyik tehetséges képviselőjével

2023.06.20 08:38
Interjú Pesti Erikával a körmös szakma egyik tehetséges képviselőjével

Folytatjuk interjúsorozatunkat, amelynek célja, hogy bemutassuk a szakma neves hazai képviselőit, beszéljünk a fontosabb témákról, jövőbeli céljainkról.

Pesti Erikát szeretnénk Nektek bemutatni, akinek a minőség fontosabb a gyorsaságnál. Látva a munkáit, mi is csak azt tudjuk mondani, hogy érdemes volt váltania, vendégeinek mindig ragyogó körmöket varázsol. Ennek fényében tettem fel neki pár kérdést:

Flóra: Kedves Erika szeretném megkérdezni, hogy mióta dolgozol körmösként?

Pesti Erika: 2020. szeptemberében vizsgáztam, majd a következő év tavaszán nyitottam meg a a saját kis szalonom.

F: Milyen képzéseken veszel részt? Esetleg megosztanád velünk mottódat?

P.E: Az elmúlt 3 évben rengeteg egyéni és kiscsoportos képzésen vettem részt. Többnyire inkább technikai képzésekre járok, mert úgy érzem, folyamatosan fejlődni csak így lehet. Ha bármelyik képzésen a tanultakból, látottakból akár csak egy mozzanatot is át tudok helyezni a saját munkámba, már megérte az időt pénzt és energiát ráfordítanom. Természetesen azért díszítő képzésen is voltam már. 

A mottóm? Ha a komfortzónámban maradok, nem fejlődők. Vagyis muszáj a határaimat feszegetni, és sokszor van, hogy meglepve veszem észre, bizony, meg tudom oldani a számomra nehezebbnek tűnő feladatokat is. 

Nekem a minőség sokkal fontosabb a gyorsaságnál. Nem mérem stopperrel az időmet, mert egy szép végeredmény sokkal többet ér a megspórolt perceknél. 

Nagy hangsúlyt fektetek a szép és tiszta manikűrre, erre sok időt szánok, ezt soha nem kapkodom el. 

F: Mi vagy ki motivált, hogy ezt a szakmát válaszd?

P.E: Meg fogsz lepődni a válaszomon, de a párom ötlete volt, hogy legyek körmös. 29 évig tanító néni voltam, nagyon szeretettem a gyerekekkel és itthon a magam örömére is kézműveskedni. Például szabad időmben sokat rajzoltam, festettem, pirográfiával foglalkoztam. Majd a covid első hullámában megfogalmazódott bennem, hogy váltanom kell. S ekkor jött a párom ötlete: legyek körmös. Úgy gondoltam, adok magamnak egy esélyt, majd az első oktatási nap után már tudtam, hogy jól döntöttem. Megtaláltam a helyem, minden nap örömmel ülök be az asztalom mögé, és nem is érzem munkának, amit csinálok, élvezem, imádom a körmözés minden percét, mozzanatát. 

F: Milyen szolgáltatásokkal várod vendégeid?

P.E: Zselés építés, töltés, kézápolás, manikűr és modern géllakozás 

F: Mely technikát részesíted előnyben?

P.E: Az én kedvenc anyagom a zselé. Újabban egyre inkább a reszelés mentes technikát részesítem előnyben. De azért a reszelőt is gyakran előveszem. A vendégeim már tudják, egyszerűen imádok reszelni. 

F: Miért szeretsz a Nailgel termékeivel dolgozni?

P.E: Röviden és tömören: mert szuper a minőségük, nagyon jól lehet a zselékkel, base gélekkel bánni, a géllakkok fantasztikusak és széles a termékkínálat. Az előbb már említettem, hogy az én kedvenc anyagom a zselé. A Nailgelnél mindent megtalálok, amire csak szükségem van.

F: Melyik a kedvenc Nailgel terméked?

P.E: Ha csak egy terméket kellene említenem, akkor a light cover építőzselét emelném ki. De nem tudom a voksom egyetlen termékre leadni. Imádom a base géleket (szinte mindegyik megtalálható a polcomon), a géllakkokat egytől egyig, a topok közül az ultra shine-t, illetve a milky topot kedvelem nagyon.  

F: Melyik körömdíszítő elemet szereted a legjobban?

P.E: A Naigel strasszkövei csodálatosak, a füstfóliákat, sellő és effekt porokat nagyon szeretem. Most tervezem majd a festőzseléket is megvásárolni. 

F: Milyen tanácsot adnál a mostani kezdő műkörmösöknek?

P.E: Soha sem késő belevágni és elkezdeni megvalósítni az álmainkat. Az út nem mindig sima, de nem szabad feladni. Kitartással, szorgalommal mindent el lehet érni. 

F: Végezetül szeretném megkérdezni, hogy hol találnak meg Téged vendégeid? 

P.E: A szalonom Békéscsabán a Horváth utcában van. 

De megtalálható vagyok az instagramon: @pestierika, illetve a Facebookon: Erika’s Nail Corner néven is. 

 

Köszönöm szépen, további jó munkát!

Flóra