Nailgel tippek és tanácsok

HEMA free, mit jelent ez pontosan?

2023.06.22 16:24
HEMA free, mit jelent ez pontosan?

A HEMA a hidroxi-etil-metakrilát rövidítése. De talán érdemes még egy ilyen vegyületet megjegyeznünk, és ez a Di-HEMA, amely a trimetil-hexil-dikarbamát rövidítése. Ezek a vegyületek allergiát okozhatnak, mert gyakran megjelennek műköröm alapanyagok összetételei között. Miért alkalmazták eddig a fejlesztők ezeket a vegyületeket?

Mert különösen jó térhálósító tulajdonságokkal rendelkeznek. Mindkettő az akrilsav származéka, és ahogy említettük olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek különösen jó kötést hoznak létre például a gél lakkok egyes részecskéi között. Így biztosítják a gél lakkok, compact base-ek erős és tartós tapadását. Mivel azonban „illékonynak” is minősülnek, és behatolhatnak a bőrünkön keresztül a szervezetünkbe, allergiás és gyulladásos bőrreakciókat okozhatnak. De nem mindenkinél, csak akik erre érzékenyek. 

 

Amit a HEMA free műköröm alapanyagokról tudni érdemes

Egészséges embereknél, akik nem allergiásak a HEMA-ra, ez nem különösebben veszélyes, az ilyen típusú akrilátok náluk nem okoznak semmilyen reakciót. Azok viszont akik akrilátokra allergiásak, nekik a HEMA vagy a Di-HEMA alkalmazása súlyos következményekkel járhat. Ilyenkor felvetődik a kérdés, tudjuk-e egyáltalán, hogy szervezetünk akrilátokra különböző reakciókkal válaszol. Kell-e tudnunk, hogy erre a vegyületre allergiásak vagyunk, és inkább ezt megelőzendő, olyan műköröm alapanyagokat használunk, amelyek nem tartalmaznak semmilyen ilyen típusú vegyületet, vagyis HEMA mentesek! 

 

Amennyiben nem tudjuk, hogy allergiásak vagyunk erre a vegyületre, vagy nem rendelkezünk HEMA free műköröm alapanyagokkal, akkor az allergiás reakció kockázatának lehető legalacsonyabb tartása érdekében az akrilát tartalmú műköröm alapanyagokat csak a körömlemezre szabad felvinnünk, és lehetőleg ne érintkezzen bőrünkkel. Mit tegyünk akkor, ha már a körmeinken van a műköröm alapanyag és kiderül, hogy szervezetünk allergiás tüneteket produkál? HEMA-t vagy a Di-HEMA-t tartalmazó alapanyagokat körömkímélő oldószerrel vagy reszeléssel lehet eltávolítani. 

 

Mivel a Nailgel márka fejlesztői folyamatosan keresik, kutatják azokat az alapanyagokat, amelyek nem irritálják szervezetünket, ezért a márka választékában megjelent a HEMA free Compact base kollekció, jelenleg 3 nude szín közül tudunk választani. De annyi már most biztos, hogy a mivel a márka elkötelezett a környezetvédelem, az egészséges életmód és a vegyszermentesség mellett, ez a termékcsalád folyamatosan bővülni fog. 


 
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a HEMA free Compact base termékcsalád?

Természetesen ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos Nailgel Compact base kollekció. Közepesen sűrű, és annak ellenére, hogy nem tartalmaz HEMA vegyületet, szinten nagyon jól tapad, önterülő, közepesen pigmentált és nem folyik be a sáncokba. Kötési idejük is megegyezik a hagyományos Compact base kollekció tagjaival. Bond használatát ez a Compact base termékcsalád sem igényli, illetve mini C-ív vele is könnyen kialakítható.


 
Hogyan kell alkalmazni a HEMA free Compact base-t? 


Ebben sincs semmilyen változás a klasszikus Compact base-hez képest. Alkalmazása ugyanolyan egyszerű, ezért bátran használhatják kezdő műkörmösök is. Tehát, ha a bolyhosítás megtörtént egy kisebb ecsettel vidd fel a HEMA free Compact base gélt, ezután bátran használd a kiválasztott gél lakkot. Ennél a folyamatnál ebben az esetben sem kell fixálnod. A másik használati mód sem változott, ilyenkor is a műkörömépítés során fixálod a HEMA Compact base-t, majd ezt követően már formára is reszelheted, és végezetül fényzselével zárod a folyamatot, amellyel szintén csodálatos végeredményt kapsz.