Nailgel tippek és tanácsok

Interjú Portik-Fecske Erikával a körmös szakma egyik tapasztalt, tehetséges képviselőjével

2023.08.18 14:28
Interjú Portik-Fecske Erikával a körmös szakma egyik tapasztalt, tehetséges képviselőjével

Folytatjuk interjúsorozatunkat, amelynek célja, hogy bemutassuk a szakma neves hazai képviselőit, beszéljünk a fontosabb témákról, jövőbeli céljainkról. Portik-Fecske Erikát szeretnénk Nektek most bemutatni, aki nem csak ebben szép és kreatív szakmában dolgozik, hanem tanítja is azt, és ezért fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát.

Nála is, mint az eddig bemutatott körmösnél, a vendégek a legjobb kezekben érezhetik magukat, minden esetben olyan körömmel távoznak tőle vendégei, amilyet szerettek volna.

Ennek fényében tettem fel neki pár kérdést: 

Flóra: Mióta dolgozol körmösként? 

Portik-Fecske Erika: Az OKJ-s bizonyítványomat 2018-ban szereztem, de már előtte egy évvel elvégeztem egy egyhetes tanfolyamot, és igen, én is csináltam anyukám, barátnőm, nővérem, és persze a saját körmömet is. 

 

F: Milyen oklevelekkel, elismerésekkel rendelkezel? Esetleg megosztanád velünk mottódat is?

E: Igazság szerint nem vagyok egy nagy oklevél-gyűjtő. A szalonban a polcomon is összesen kettő szakmai oklevél – az OKJ-s, illetve az oktatói - és az eddig egyetlen verseny eredményem oklevele – tartós lakkozás III. helyezett - van kirakva. Persze ezek mellett nekem is vannak továbbképzésekkel kapcsolatos okleveleim, de valahogy nem szeretem kirakni őket. Nálam ez abszolút ízlés dolga. 

Van mottóm, és ez inkább az oktatással kapcsolatos: „Ha valamit szeretnél jól megtanulni, kezdd el tanítani.” Nekem nagyon alapos kezdő tudásom volt, szuper oktatást kaptam, illetve nagyon-nagyon akartam ezt a szakmát, de mióta képzéseket is tartok, azóta még többet tanultam, mert a maximalizmusom nem engedi meg, hogy butaságot vagy félinformációt adjak át, akár vendég, akár szakmabeli ül velem szemben.

F: Mi vagy ki motivált, hogy ezt a szakmát válaszd?

E: Saját magam volt a motivációm… Alapvetően színésznőnek készültem, és amikor nem sikerült a felvételim, fogalmam sem volt, mihez kezdjek. Nagyon sok mindent kipróbáltam, kerestem az utamat. A szépség- és divatipar valahogy mindig közel állt hozzám, de természetesen dolgoztam ezeken kívül is. Bár az OKJ előtt összesen 3x volt műkörmöm, azért mindig figyeltem a körmös dolgokat, imádtam festeni a körmeimet. Aztán eljutottam arra a pontra, hogy elegem lett az alkalmazotti jogviszony kizsákmányoló körülményeiből, ráadásul ott volt a férjem és az 5 éves lányom, és azt éreztem, hogy képtelen vagyok tovább a 8-5-ig munkaidőre. Rugalmasságra vágytam, és hogy végre magamnak keressem a pénzt. Szükségem van a kihívásokra, hogy emberekkel dolgozhassak, hogy folyamatosan legyen újdonságok, fejlődési lehetőség, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy ebben a szakmában megtaláltam magam.

 

F: Milyen szolgáltatásokkal várod vendégeid?

E: Kéz- és lábápolóként dolgozom, így manikűrrel, géllakkozással, műköröm építéssel, esztétikai- és speciális lábápolással. Időszakosan SPA bőrápoló kezeléssel, illetve gyógynövényes kéz- és lábápolással, paraffinos kezeléssel. Oktatások tekintetében is széles a paletta, bár inkább technikai képzéseim vannak.

F: Mely technikát részesíted előnyben?

E: A jelen piaci helyzetnek megfelelően én is túlnyomórészt géllakkozok. 

 

F: Miért szeretsz a Nailgel termékeivel dolgozni?

E: Szeretem a termékek megbízhatóságát, minőségét, tartósságát, könnyű kezelhetőségét. Szeretem, hogy bátran tudom ajánlani tanulóknak is, és akiknek eddig ajánlottam, mind beleszerettek :D. A másik pedig a csapat. Az a segítőkészség, probléma megoldás, ügyfélközpontúság, támogatás, amit tapasztalok, azt gondolom, hogy példaértékű. Hogy nem csak eladni akarják a termékeket, hanem a véleményünkre, tapasztalatainkra is kíváncsiak.

 

F: Melyik a kedvenc Nailgel terméked?

E: A legeslegnagyobb kedvencem a Nailgel Smart base család, illetve a Nailgel polygélek.

F: Melyik körömdíszítő elemet szereted a legjobban?

E: A szórógyöngyöket.

 

F: Milyen tanácsot adnál a mostani kezdő műkörmösöknek?

E: Mindenki elkezdte valahol, és ha épp rossz napod van vagy nem sikerült valami úgy, ahogy szeretted volna, akkor se veszítsd el azt a tanulási vágyat, várakozást, izgalmat; összességében azt az érzést, amivel beültél életed első OKJ-s órájára. Mert azon az úton haladhatsz, ami az álmod megvalósulásához vezet.

 

F: Végezetül szeretném megkérdezni, hogy vendégeid hol találnak meg? 

E: Facebookon Porik-Fecske Erika Nailart trainer néven találtok meg. Van egy gyerekcipőben járó insta oldalam is @eportfe néven. Nagyon kedves kolléganőmmel, egykori OKJ-s osztályfőnökömmel, akit oktatótársamnak is tudhatok, Raidl-Szőke Szilviával közösen van szalonunk Budapesten: Siera Premium Nail bar and school néven. 

 

Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál rám. További sok sikert!

Flóra