UV led lámpák

2termék 12

Hogyan válassz UV lámpát?



A nálunk kapható uv lámpák döntő többsége szalonban és otthoni környezetben is használhatóak, kombinált UV fényt bocsátanak ki, így alkalmas műköröm, gél lakk, zselé, akril és porcelán szárítására is.

Akkor mégis mi a különbség?
A méret, a kialakítás és a teljesítmény.

Méret:

A lámpák egykezes és kétkezes méretben is elérhetőek. Az egykezes lámpák jellemzően 20-24 cm átmérőjűek, a kétkezesek pedig 30 cm-sek.
Az egykezes lámpák esetén a 20 és 24 cm között is hatalmas a különbség, a 24 cm sokkal tágasabb, így akár két kisebb kézzel együtt is használható.

Kialakítás:

A lámpák alagút vagy félgömb kialakításúak. Az alagút típusú kifejezetten alkalmas lábköröm szárításra is, a félgömb mérsékelten.
A kitágításban különbség, hogy vannak tükrös aljú, kivehető tálcás modellek, ezek még jobban használhatóak szalon környezetben.

Teljesítmény:

Talán a teljesítmény a legfontosabb szempont lámpa választásnál. Minél nagyobb teljesítményű a lámpa, annál gyorsabbak a száradási/kötési idők.
Ha folyamatosan, szalonban használja érdemes legalább 24W-osat, de inkább 48 W-osat választania, otthoni/hobbi használathoz elég a kisebb teljesítményű.


Gél lakk kötési idők:
6/9 W : 2 perc
24 W : 1 perc
48 W :30 ms
72 W: 10 ms