Nailgel tippek és tanácsok

Interjú Dröszler Anettel a körmös szakma egyik tehetséges képviselőjével

2023.05.03 16:52
Interjú Dröszler Anettel a körmös szakma egyik tehetséges képviselőjével

Folytatjuk interjúsorozatunkat, amelynek célja, hogy bemutassuk a szakma neves hazai képviselőit, valamint olyan körmösöket is, akik még csak rövidebb ideje vannak a szakmában, de alázatukkal és a profizmusra való törekvésükkel nevet szerezhetnek a körmösök szakmai világában.

Dröszler Anettet szeretnénk Nektek bemutatni, aki károsanyag mentes alapanyagokkal várja allergiás és problémás körmű és bőrű vendégeit. Ennek fényében tettem fel neki pár kérdést.

 

Flóra: Mióta dolgozol körmösként?

Dröszler Anett: 2022 október óta, vagyis fél éve.

F:Milyen oklevelekkel, elismerésekkel, mottóval rendelkezel? 

D.A: A szakmai bizonyítványon kívül vannak tanúsítványaim az elvégzett képzésekről, tanfolyamokról. Fontosnak tartottam, hogy úgy kezdjek dolgozni, hogy megfelelően képzem magam előtte, és aztán folyamatosan igyekszem bővíteni a tudásom. Oklevelem nincs, nem jutott még eszembe, hogy bármilyen versenyen részt vegyek, engem teljes mértékben leköt és boldoggá tesz a munkám, nincs hiányérzetem. Elismerés pedig …, a legnagyobb, a vendégeim elégedettsége.

Mottóm: … nos, én “szembe mentem” a most olyan nagyon divatos versengéssel, ami arról szól, ki milyen gyors. Én nem sietek, nem ez a célom. Én az időmet adom a vendég idejéért cserébe. Alapos vagyok és minden esetben arra törekszem, hogy a lehető legjobbat, legtöbbet nyújtsam. Ezzel a hozzáállással egy olyan vendégköröm alakult ki, akik pontosan tudják ennek az előnyét és szeretik minden percét.

F: Mi vagy ki motivált, hogy ezt a szakmát válaszd?

D.A: Néhány éve még nekem sem volt a körmömön gél lakk, csak lakkoztam esetleg. Masszív körömrágó voltam gyerekként, aztán ahogy felnőtt lettem ciki lett, így áttértem a kevésbé látványos (akkor ezt hittem) bőrrágásra, tépkedésre. Aztán arra gondoltam, hogy megpróbálom a gél lakkot, hátha akkor majd, ha szép a körmöm sajnálom véresre szaggatni a bőröm. A gondolat jó volt, sokkal kevésbé ott vezettem le a stresszt. Ennek most 4 éve, azóta van gél lakkom, vagy műkörmöm. Aztán bő 2 éve a körmösöm abbahagyta a tevékenységét, és a munkaidőm, illetve az élethelyzetem miatt esélytelen lett volna máshova bejutnom, így akkor őt kértem meg mutassa meg, hogy csináljam, és elkezdtem magamnak gél lakkozni. Annyira élveztem, hogy minden hétvégén újra csináltam, sokszor hajnalig kikapcsolt, megnyugtatott.

Aztán hobbi szinten, főállás mellett kezdtem vele hétvégéken foglalkozni, akkor még azt gondoltam jó kiegészítés lesz, mindig is szerettem több lábon állni. Aztán úgy alakult az életem, hogy komoly döntést kellett hoznom, mivel teljesen egyedül maradtam a kisfiammal (2 felnőtt testvére már elköltözött itthonról) és egyre nehezebb volt megoldanom a napi feladataim, az akkori, más városban lévő munkám a gyerekneveléssel összeegyeztetni, de több, köztük anyagi oka is volt az elhatározásomnak. Közel 30 év után otthagytam a munkahelyem és rákapcsoltam. A nyarat tanulással töltöttem, és kirajzolódott előttem, hogy az A, B és C lehetőségek közül melyik irányba indulok el. Ma már úgy érzem a legjobbat választottam. Most is ugyanazt érzem amikor beülök a szalonba dolgozni olyan, mintha töltőre tenném magam.

F: Milyen szolgáltatásokkal várod vendégeid?

D.A: A köröm-, és bőrrágós múltam miatt a kézápolásra fektettem a hangsúlyt. Eleinte szinte csak problémás körmökkel foglalkoztam, kihívásnak tekintettem, hogy fogok tudni segíteni. Az első sikerek adtak egy olyan folyamatos motivációt, hogy éreztem már akkor, hogy ez az én utam. Teljes mértékben tudok azonosulni a körömrágós, bőrtépkedős, kapargatós, azt folyamatosan piszkáló vendégeim problémáival. Ezen kívül a foglalkozásuk jellegéből, vagy betegségből adódó problémákkal is szeretettel fogadtam mindenkit, és 1-2 kivétellel hamar megtaláltuk a megoldást.

A manikűr összes változatát, beleértve a japán manikűrt nőknek és férfiaknak egyaránt, erősített gél lakkozást, műköröm építést, paraffinos kézápolást, illetve a kézápoláson túl stresszoldó, közérzetjavító indiai fejmasszázst (champi) és egészségmegőrző, gyógyulást segítő reflexiós talpmasszázst is csinálok. A körmös szolgáltatás nálam minden esetben egy teljes körű manikűrrel kezdődik és egy bőrtápláló, lazító kézmasszázzsal zárul. Hema mentes, részben vagy teljes egészében károsanyag mentes, vegán anyagokkal várom az allergiás és a problémás körmű, vagy bőrű vendégeket is.

F: Mely technikát részesíted előnyben?

D.A: A gél lakkozás nálam csak erősített formában készülhet, a műköröm esetében pedig szívesen használok acrylt, de túlnyomó többségben a zselés építés a jellemző. Tanulmányaim és az első szárnypróbálgatások során még a porcelánnal történő építés is kedvenc volt, de ma már ezt nem csinálom, mivel nem csak problémás, rágott körmű/bőrű, hanem allergiás vendégeket is fogadok, nem szívesen használnék ugyanazon helyen egy olyan anyagot amire esetleg ők allergiások, illetve a masszázsok miatt sem szeretném, mert a porcelán liquidje egy elég erős, átható illatú folyadék, ami egy egyszerű szellőztetéssel sem szüntethető meg. Elsősorban a saját körömre dolgozok, tapasztalataim folyamatosan ebben erősítenek meg, hogy tartós, természetes hatású körmöket készítek az általam preferált technikákkal. Nem riadok meg a sablon használatától sem, ha arra van szükség, viszont az extrém körmök távol állnak tőlem.

F: Miért szeretsz a Nailgel termékeivel dolgozni?

D.A: Egyenletesen megbízható a minősége, amit folyamatosan fejlesztenek, követi az igényeket, elvárásokat, szeretem a széles választékot, akár a gél lakk alapok, akár az építőzselék, akár a gél lakkok tekintetében, egyéni kívánságokat is figyelembe vesznek (ezért külön hálás is vagyok), szakembernek és privát felhasználóknak is elfogadható áron, és bár több márka termékeit használom, mégis elsősorban a Nailgelhez nyúlok. Nagyon jó tapasztalataim vannak az allergiás vendégeim körmén is használva és megnyugtató ilyen termékkel dolgozni. A kapcsolattartás és annak a közvetlen, barátságos, figyelmes formája pedig kezdettől fogva szintén biztonságérzetet ad.

F: Melyik a kedvenc Nailgel terméked?

D.A: Nehéz lenne egy valamit kiemelni, hiszen szinte mindent elfogultan használok és kiemelkedő tulajdonságaik miatt a fiber bond, a 3 in 1 builder base, a smart base és az összes színezett base, illetve effect base, az építőzselék, a polygél, és a gél lakkok is első helyen vannak nálam. Kedvenceim a természetes szőrű ecseteik is.

F: Melyik körömdíszítő elemet szereted a legjobban?

D.A: A kézzel festett mintát szeretem a legjobban a tartóssága és természetessége miatt, nagyon szeretem a reflektív csillogást, de nem zárkózom el semmitől, komoly díszítőelem készletem van, legyen az strassz, matrica, nyomda vagy transzferfólia.

F: Milyen tanácsot adnál a mostani kezdő műkörmösöknek?

D.A: A legfontosabb hinni magunkban és elszántan ezt követni. Minden nap tenni, ha csak egy apró lépést is, de mindig a cél felé. Ami nekem bevált, hogy mindig csak egy kisebb célt tűzök ki magam elé. Így közelebb érzem magamhoz és elérni is könnyebb. Nagy igazság, hogy csak az nem követ el hibát, aki nem csinál semmit, és senki sem tökéletes, de abból soha nem szabad lejjebb adni, hogy a lehető legjobbra törekedjünk és mindig tanulhatunk.

F: Egy utolsó kérdés, nem is zavarlak tovább, hiszen érkezik következő vendéged.

Kérlek add meg személyes elérhetőséged, szalonod nevét, címét, ahol vendégeid felkereshetnek:

A szalonom neve: - Mirhóháti köröm & Relax stúdió

Címe: Gyomaendrőd, Mirhóháti utca 16.

 

Köszönöm az interjút, további jó munkát!

Flóra